STARLEAF videókonferencia, hybrid Videokonferencia egy gombnyomásra- Barco Clickshare Conference  alkalmazása  tárgyalókban, (TEAMS, ZOOM, WEBEX. stb.)

On Premise H.323/SIP alapú YEALINK VCS  pont-pont, multipont rendszerek


MEGJELENT A VC 210-CP900, A Microsoft Teams KIADÁSBAN  ! 465 000 FT + ÁFA


Alapvetően az alábbi hármas csoportosítást lehet megtenni a videókonferenciában

1.
A  YEALINK videokonferencia eszközök   Microsoft   által Certifikált-ak,  azaz natív módon együttműködnek a YEALINK H.323/ SIP végponti VCS eszközök TEAMS-el. A Yealink videokonferencia eszközeivel kapcsolódni lehet SIP/H. 323 protokoll segítségével  szolgáltatókhoz, Microsoft Teams-hez, Zoom-hoz, BlueJeans-hez, Pexip-hez, Starleaf-hez...stb.


Ezek alapvetően csak  pont-pont közötti kapcsolatot biztosítanak. Lehetőség van a termékcsaládon belül mulipont licencek megvásárlására is a csoportos videokonferencia érdekében. Ilyen pl. a VC800, amely beépített 24 site-os csoportos ( MCU ) videokonferenciázást is  lehetővé tesz ( 8/16/24 ),  egyszerre két párhuzamos mentinget is kiszolgál ( 2 virtual meeting room ). Mindezt hardver alapon teszi !

MCU = MultiPoint Control Unit.

A másik csoport a Yealink esetében MVCS névre hallgat, ahol az M betű Microsoft-ot jelent, ezek a termékek képesek csatlakozni beépített licencüknél fogva Microsoft Teams-hez. ( Van ZOOM változata is ).

Yealink for MS-TEAMS :

Az alábbi ábra szemlélteti a YEALINK videkonferencia választékát, sokféle alkalmazáshoz ajánlunk VCS megoldást:A YEALINK On-Premise  videokonferencia első kategóriája a legkisebb, un. Huddle Room-ba való pont-pont közötti VCS eszközök:


1. VC 200, all in one megoldás.  Egy egységben van a codec, camera, microphone.Nagyon egyszerűen telepíthető , csak két kábel szükséges, HDMI és Internet. Csiptethető a monitor vagy TV kávájára. H.265/ HEVC tömörtítési algoritmusa segítségével 30 % -os csomagvesztést is elvisel. Opcionális vezeték nélküli tartalommegosztás, Bluetooth, DECT, WIFI, külső zajelnyomás, 80 %-os audio csomagvesztést is elvisel, a 6 db beépített mikrofon 5 méter távolságból is vételképes, recording képesség, H.264/H.265, 4 K, 4 x losses camera.

Többféle opció:

  CP 960 Conference Telefon:  2. VC 500, kisebb és közepes méretű tárgyalókba. 5x optika zoom kamera, 83 fokos látószög.


A VC 500 alkalmazása kétmonitoros megoldásban

A VC 500 tulajdonságai:

Csomagok:Széles      tartozékválaszték VC 500-hoz

:              3. VC 800, közepes-és nagy tárgyalókba kisebb és közepes méretű tárgyalókba. 12x optika zoom 

Tulajdonságai:Cloud kompatibilitás YMS szerver segítségével :Tartozékok:


Touch panel a kényelmesebb konferenciáért:Installálási ábra:4. Yealink VC 880

Auditóriumokba, egyetemi felsőoktatásba és minden   oktatási intézményekbe ajánljuk ezt a típust , mert 9 db camera csatlakoztatható multikamerás VCS. Nem csak YEALINK, hanem más gyártmányú kamerákat is képes fogadni. Touch panel segítségével a vezérelhetők. 24 csoportos hívást támogat az MCU -a segítségével, valamint 2 VMR-t egyidejűleg.


Alkalmazása az oktatásban :Installálási minta:A Yealink támogatja a kamerakövetést, azaz a Vista/ Pelco/D/P protokolokat.


Főnöki tárgyalóba videótelefon :


A Yealink VP-59 VCS terméke kis helyen elfér, egy telefon is egyben, amely a kezelőfelület. Akár az asztalra maga csak az eszköz kerül, de KÜLSŐ  monitorral is bővíthető. Csatlakozik más VCS rendszerekhez, pl Starleaf.


Multipoint megoldások:


Alapesetben  két párhuzamos videokonferencia  lehet a VC-200/ 500 eszközökön lebonyolítatni   pont-pont  közötti kapcsolatban,  a VC 800/ 880, azonban ellátható Multipoint licencekkel is ( 8/16/24 fős csoport) és  2  VMR-el.

 Előnye még, hogy együttműködik más szolgáltakkal, pl. TEAMS, Starleaf. Kétféle Layoutban 9 résztvevőt tud mutatni , hangaktiválással pedig 1+ 7-et. 

A YMS  egy felhő alapú elosztott architektúra, támogatja VMware-t , tehát virtuális telepítés lehetséges. A YMS szerver biztosítja a különböző szerverek együttműködését, mint az:

MCU, Meeting Managment, Device Management, Register Server, Traversal Server, Directory Server. YMS szerver részre megfelelő hardver konfigurációt kell választani, megfelelő CPU-val, RAM-al. ( Intel Xeon Gold 6149 CPU, 64 G RAM ). Az YMS szerver ADMIN GUIDE  a Yealink Meeting Server Administrator Guide -ban találhatók, itt . 

A YMS installása itt .
Yealink integrációk:


Ajánlott standard VCS csomag, VC- 500  :Ajánlott Microsoft Office 365 Teams licence csomag, MVC- 500:


A következő videokonferencia kategória, az MVC300, 500,800, 900. Egy M betűben tér el az elnevezése az előzőektől, az M, itt a Microsoft-ot jelenti,  mert Microsoft Teams licenc-el rendelkeznek.Azoknak ajánljuk, akik  céges OFFICE 365 előfizetéssel rendelkeznek és TEAMS-et használják. Így könnyen lehet létesíteni videokonferencia szobákat. Előfizetés licence szükséges a Room rendszerekre. 


Az MVC-500 csomag:
Az MVC 300/500 installálási rajza: • MS-TEAMS kompatibilitás és kezelőfelület
 • tartalommegosztás vezetékes vagy vezetéknélküli, Mshare
 • Touch kezelőfelület
 • HD kamera, 5 x zoom
 • CPW 900 Dect mikrofon vagy VCM34 mikrofon 3 beépített mikrofonnal
 • Mspeaker hangfal
Új termékek, ISE 2020 :

VC210 TEAMS Collaboration Bar:


      CP960-UVC30 Zoom Room Kit:
        Meeting EYE 400:

A Meeting Eye eszközök modern arcfelismeréssel rendelkeznek,  ( neveket is kiírhatja ), a kamera  automatikusan a beszélő hang irányába forddul, fókuszál.  A PTZ kamerák helyett egyre inkább az ePTZ ( akár több beépített kamerával ) kamerák kerülnek előtérbe. Ez az Auto Framing ( Intelligent Framing ) technikával párosul. ( VC200, VC210, UVC30 )

 • kisebb 7-8 fős tárgyalóba, AllinOne  rendszer
 • 20MP Sony kamera beépítve, 140 fok látószög, Auto framing-azaz felismeri, hogy hány fő van a teremben és annak megfelelően zoom-ol
 • automatikus kamera takarás, amikor nincs használatban
 • 8 beépített mikrofon
 • Airplay és Miracast vezetéknélküli tartalommegosztás
 • Dual Wifi, Bluetooth

Dokumentumok

yealink-vc210-flyer-teams-edition.pdf

Letöltés (2.3 MB)

yealink-mvc-systems.pdf

Letöltés (7.6 MB)

yealink-mvc500-datasheet.pdf

Letöltés (5.5 MB)